Cel mai mare diamant brut din lume, vandut dupa negocieri ce au durat un an

  • 26 Septembrie 2017 19:34
Cel mai mare diamant brut din lume, vandut dupa negocieri ce au durat un an

Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumpărat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informează AFP, citată de News.ro.

Compania de extracție de diamante Lucara a anunțat marți pe contul de Twitter vânzarea.

 

Graff Diamonds, societatea lui Laurence Graff, a precizat într-un comunicat că negocierile pentru această achiziție au durat un an. 

Piatră prețioasă a fost vândută la o licitație în iunie 2016 la Sotheby's Londra, dar atunci nu și-a găsit un cumpărător.

Diamantul de mărimea unei mingi de tenis și botezat "Lesedi La Rona" ("lumina noastră" în limbă Tswana) a fost descoperit în noiembrie 2015 de Lucara în Botswana, țara care este a două din lume producătoare de diamante după Rusia.

Este cel mai mare diamant descoperit în 100 de ani și primul de această mărime care a ajuns în licitație.

În aceeași zi în care a fost găsit "Lesedi La Rona", o altă piatră, de 830 de cărate, a fost descoperită în Botswana, această fiind al treilea cel mai mare diamant din lume.

Recordul istoric deținut de cel mai mare diamant din lume este încă al legendarului "Cullinan", 3.016,75 cărate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. A fost transformat în nouă diamante care se găsesc în corona regală britanică.

Sursa: Hotnews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău