Cel mai lung pod din România se deschide astăzi, 6 iulie. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor din R. Moldova

  • 06 Iulie 2023 14:35
Cel mai lung pod din România se deschide astăzi, 6 iulie. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor din R. Moldova

Podul peste Dunăre de la Brăila, lung de 2 km și situat la 38 de metri deasupra apei este una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România, se deschide astăzi, 6 iulie. La ceremonia de inaugurare au participat și reprezentanți ai Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” din R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Reprezentanții Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” și șeful Direcției Infrastructurii de Transport din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Radu Rogovei, au participat la ceremonia de inaugurare a celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din România – „Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila”.

Podul de la Brăila este cel mai lung pod din România și al 3 – lea ca dimensiune din țările UE și care a fost asemănat cu mult mai celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco - o investiție de aproape 700 de milioane de euro.

Podul este unul exclusiv pentru traficul rutier, iar pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.

Podul este proiectat să aibă o durată de viață de 120 de ani, iar în primii 5 ani nu se va plăti taxă de trecere.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat joi că pe podul de la Brăila - care va fi deschis circulației de la ora 13.00 - va exista restricție de viteză de 80 de kilometri la oră.

Noaptea, în intervalul orar 21.00 - 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată. În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă, precizează Infotrafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău