Cel mai lung brâu românesc a intrat în Cartea Recordurilor. Măsoară aproape 1700 de metri

  • 24 Iunie 16:13
Cel mai lung brâu românesc a intrat în Cartea Recordurilor. Măsoară aproape 1700 de metri

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reușit să intre de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri și pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz, scrie G4media

Pentru confecționarea celui mai mare brâu românesc, startul a fost dat pe 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitație pentru românii din toată lumea să confecționeze manual un brâu de minimum un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

„S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, și s-au adunat peste 1.000 de persoane. Am avut asociație care a trimis și 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecționat de românii din pretutindeni, din toată lumea, dar și cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit’, a declarat pentru AGERPRES, coordonatoarea Centrului din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecționat, singura cerință a fost ca brâul să aibă lățimea de 7-8 centimetri și minim 1,5 metri lungime.

Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău