Cel mai înalt zgârie nori din Japonia va fi construit la Tokyo

  • 22 August 2019 16:08
Cel mai înalt zgârie nori din Japonia va fi construit la Tokyo

Compania imobiliară niponă Mori Building a prezentat joi proiectul unui nou zgârie nori cu o înălțime de 330 de metri, care va fi construit în centrul capitalei Tokyo până în 2023 și care va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Turnul din sticlă și oțel va fi folosit ca sediu de birouri și apartamente rezidențiale și va fi construit în districtul Toranomon-Azabudai, potrivit detaliilor proiectului prezentat la o conferință de presă de Mori Building.

Clădirea va depăși astfel cel mai înalt zgârie nori actual, Abeno Harukas de 300 de metri înălțime și care se află în orașul Osaka, în vestul țării.

Proiectul, care dispune de un buget de 600 miliarde de yuani (5,092 miliarde de euro), este unul dintre cele mai ambițioase realizate până acum de Mori Building, care a construit mai multe clădiri înalte în capitala niponă.

Edificiul va face parte dintr-un noul complex, care se va întinde pe o suprafață de 8,1 de hectare și va include, de asemenea, un hotel și un colegiu internațional.

Deși va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia, se prevede ca turnul construit de Mori Building să fie detronat de pe primul loc în 2027, anul în care grupul imobiliar Mitsubishi preconizează să încheie construcția unei clădiri de 390 de metri înălțime tot la Tokyo.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău