Cel mai important premiu german din domeniul cercetării medicale, atribuit creatorilor vaccinului Pfizer-BioNTech

  • 21 Septembrie 2021 16:30
Cel mai important premiu german din domeniul cercetării medicale, atribuit creatorilor vaccinului Pfizer-BioNTech

Cele trei persoane care au creat vaccinul anti-COVID-19 al companiei germane BioNTech, realizat în colaborare cu grupul american Pfizer, au fost recompensate cu cel mai prestigios premiu atribuit în Germania în domeniul cercetării medicale, informează DPA marți, potrivit Agerpres.

Premiul Paul Ehrlich și Ludwig Darmstaedter va fi atribuit celor doi fondatori ai companiei BioNTech, Ozlem Tureci și Ugur Sahin, precum și specialistei în biochimie Katalin Kariko, care s-a alăturat companiei germane în anul 2013.

Cei trei laureați vor primi acest premiu "pentru cercetările lor și pentru dezvoltarea de ARN mesager în scopuri de prevenție și terapeutice", au anunțat marți reprezentanții Fundației Paul Ehrlich, al cărei sediu se află în orașul Frankfurt.

Vaccinul BioNTech a fost primul ser anti-COVID-19 a cărui utilizare a fost aprobată în Uniunea Europeană. De asemenea, campania de vaccinare cu acest ser nu a fost amânată sau întreruptă din cauza îngrijorărilor legate de posibile efecte secundare rare, așa cum s-a întâmplat în cazul altor vaccinuri anti-COVID-19.

Cei trei laureați au creat o tehnologie care "va determina cel mai probabil o schimbare de paradigmă în anumite domenii ale științei medicale", au adăugat reprezentanții Fundației Paul Ehrlich.

Dezvoltarea "spectaculos de rapidă" a unui vaccin extrem de eficient împotriva COVID-19 a fost considerată de juriul care atribuie acest premiu drept "un succes extraordinar".

În ultimele decenii, mulți dintre câștigătorii premiului Paul Ehrlich și Ludwig Darmstaedter au fost recompensați apoi și cu premiul Nobel pentru medicină.

Paul Ehrlich Prize este atribuit începând din anul 1952. În mod tradițional, acest premiu este înmânat în fiecare an pe 14 martie, pentru a marca data de naștere a cercetătorului Paul Ehrlich, laureatul premiului Nobel pentru medicină din anul 1908.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău