Cel mai cunoscut ucigaș în serie din Australia a murit în închisoare

  • 27 Octombrie 2019 18:29
Cel mai cunoscut ucigaș în serie din Australia a murit în închisoare

Cel mai cunoscut criminal în serie din Australia, Ivan Milat, condamnat pentru uciderea a șapte turiști, majoritatea din Europa, la începutul anilor '90, a murit în închisoare în urma unui cancer terminal, au declarat autoritățile duminică, citate de DPA, potrivit Agerpres.

Milat a decedat în aripa medicală a închisorii Long Bay, duminică, la ora locală 04:07 (17.07 GMT sâmbătă), au indicat Serviciile Corecționale din statul australian New South Wales într-o declarație.

El fusese diagnosticat cu cancer de stomac și de esofag în luna mai și urma de atunci chimioterapie. Criminalul fusese mutat din închisoarea de maximă securitate Goulburn, unde era ținut în izolare, pentru a putea urma tratamentul.

Fost muncitor la întreținerea drumurilor, Milat a fost condamnat la șapte pedepse consecutive cu închisoarea pe viață în 1996 pentru uciderea a trei germani, doi britanici și doi australieni după ce s-a oferit să îi ia cu mașina când aceștia făceau autostopul.

Trupurile mutilate ale tinerilor călători au fost descoperite în morminte improvizate în pădurea Belanglo, la 152 de kilometri sud de Sydney, la începutul anilor '90. Crimele au avut loc între 1989 și 1992.

Milat, care nu și-a mărturisit niciodată crimele, a fost arestat în mai 1994, după ce un turist britanic a reușit să scape din mâinile sale în ianuarie 1990 și a raportat tentativa de răpire la poliție.

Moartea sa lasă alte câteva dispariții nesoluționate, în contextul în care anchetatorii au speculat că Milat are legătură cu mai multe crime raportate în zonă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău