Cel mai bine păzit secret din Cuba a fost făcut public

  • 08 Mai 2015 07:53
Cel mai bine păzit secret din Cuba a fost făcut public

Un fost subordonat al lui Fidel Castro a facut o serie de dezvaluiri absolut incredibile despre viata pe care o ducea fostul presedinte al Cubei, in timp ce milioane de locuitori erau fortati sa duca o viata mizera, plina de restrictii si interdictii.

"Cel mai bine pazit secret din Cuba" - asa au fost denumite de Daily Mail, citat de Ziare.com dezvaluirile pe care locotenent-colonelul Juan Reinaldo Sanchez le-a facut intr-o carte ce va aparea pe piata saptamana viitoare.
 
Fostul om de incredere al lui Fidel Castro povesteste in detaliu cum cel ce pretindea ca este un umil revolutionar ducea o viata de lux, cu zeci de locuinte, o insula secreta si relatii extraconjugale.
 
Astfel, Fidel Castro avea peste 20 de locuinte, in timp ce insula Cayo Piedra era paradisul sau secret, unde mergea incepand din 1961 cu Dalia Soto del Valle, amanta sa secreta din acel moment, pe care a luat-o de sotie dupa doua decenii.
 
Insula secreta a lui Fidel Castro nu era insa pentru oricine, motiv pentru care niciunul dintre fratii sai nu a ajuns aici. Printre norocosi s-au regasit insa cativa ministri cubanezi, precum si fondatorul CNN Ted Turner sau fostul lider comunist al RDG, Erich Honecker.
 
De asemenea, Fidel Castro o mai gazduia pe aceasta insula si pe Celia Sanchez, cea care ar fi fost, pe langa confidenta si ajutor indispensabil, si amanta sa. De altfel, locotenent-colonelul mentioneaza ca Fidel Castro nu s-a casatorit cu Dalia decat dupa ce Celia a murit.
 
Printre amantele lui Fidel Castro se mai regasesc Juana Vera, traducatoarea sa de limba engleza, Pilar, traducatoarea de limba franceza, si Gladys, o stewardeza. Pe insula, Fidel obisnuia sa dea numeroase petreceri, iar bautura sa preferata era whiskeyul.
 
Totodata, Sanchez mentioneaza ca Fidel Castro era proprietarul unui iaht de lux, decorat cu lemn exotic adus din Angola, ce era escortat in permanenta de fortele militare, "pregatite de orice eventualitate".
 
Fidel Castro a aparut in public dupa 14 luni - cum arata (Foto)
 
O alta pasiune inedita a lui Castro erau vacile din rasa Holstein, pe care Fidel Castro facea experimente genetice din dorinta de a le imbunatati randamentul.
 
Juan Reinaldo Sanchez, autorul acestor dezvaluiri, s-a aflat sub comanda lui Fidel Castro timp de 17 ani. Dupa ce si-a manifestat intentia de a se retrage, el a fost torturat timp de doi ani pe o insula, de unde a reusit sa evadeze.
 
Fidel Castro a renuntat la presedintia statului Cuba in 2006, cand i-a cedat mandatul fratelui sau mai mic, Raul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău