Cel de-al cincilea val epidemic în Franța

  • 23 Noiembrie 2021 12:12
Cel de-al cincilea val epidemic în Franța

Autoritățile sanitare din Franța intenționează să generalizeze vaccinarea cu doza a treia pentru a ține în frâu valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, doar francezii de peste 65 de ani și cei cu sănătatea fragilă au fost invitați să o facă, iar după cum a anunțat guvernul, de la 1 decembrie, li se deschide accesul și celor de peste 50 de ani. Înalta Autoritate pentru Sănătate Publică a cerut includerea în această a doua etapă și a celor de peste 40 de ani, decizia urmând să fie luată de Ministerul Sănătății. Există temerea că situația s-ar putea agrava tocmai în perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului.

Cel de-al cincilea val epidemic își face tot mai simțită prezența și în Franța, mai ales în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri noi depistate. În ultimele șapte zile au fost raportate în medie 16.000 de noi contaminări zilnic și a crescut ușor numărul internărilor în spitale. Datorită vaccinării masive, peste 50 de milioane de oameni sunt complet imunizați, ceea ce reprezintă aproape 88% din populația eligibilă de peste 12 ani, spitalele din Franța nu resimt deocamdată niciun fel de presiune din partea pacienților COVID, cum s-a întâmplat în valurile precedente.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău