Cei șapte profesori turci de la Liceul Orizont, expulzați din R.Moldova, se află într-un penitenciar din Istanbul

  • 08 Septembrie 2018 10:14
Cei șapte profesori turci de la Liceul Orizont, expulzați din R.Moldova, se află într-un penitenciar din Istanbul

Cei șapte angajați ai liceului Orizont din Chișinău care au fost expulzați joi din R. Moldova sunt în Istanbul. Informația a fost comunicată conducerii liceului de avocații unuia dintre cei șapte profesori.

Acesta a spus că cei șapte se află în arest într-un penitenciar din apropiere de Istanbul.

În același timp, acesta nu a oferit nicio informație despre starea de sănătate sau condițiile de detenție, legătura telefonică având o durată de doar câteva secunde, transmite TV8.

În același timp, precizează sursa citată, nimeni nu a comunicat cu cei șapte profesori și nici nu cunoaște dacă aceștia au fost interogați sau supuși torturii.

Joi, 6 septembrie, Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova a ridicat șapte angajați ai liceului Orizont din drum sau de acasă și i-a expulzat din țară sub suspiciunea că ar avea legături cu o organizație teroristă. Amnesty Internationl împreună cu alte ONG-uri au condamnat expulzarea afirmând că au fost încălcate mai multe drepturi. Președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu, dar și alți deputați au cerut explicații de la SIS privind expulzarea celor șapte profesori.

Concomitent, la Chișinău dar și la sediile misiunilor diplomatice din Canada SUA și Germania au avut loc proteste în susținerea profesorilor.

De asemenea, șapte europedeputați europeni au cerut Guvernului să oprească expulzarea amintindu-i că Moldova trebuie să țină cont de legislația europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău