Cei mai generoși donatori ai principalelor partide (Rise Moldova)

  • 26 Noiembrie 2018 14:32
Cei mai generoși donatori ai principalelor partide (Rise Moldova)

În prima jumătate a anului 2018, partidele parlamentare au acumulat în bugetele proprii un total de aproape 8,7 milioane de lei. Și asta doar din donații culese de la persoane fizice, scrie Rise Moldova.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți donatori s-au înghesuit la ușa Partidului Democrat (PDM). Circa o mie de persoane au oferit cash peste 5,6 milioane de lei. Din lista acestor persoane lipsesc numele grele de la conducerea partidului, cum ar fi Vlad Plahotniuc, Andrian Candu sau Pavel Filip. Locul întâi e împărțit între Vladislav Rusu și Valeriu Boișteanu, care au virat în favoarea partidului de guvernământ câte 55.000 de lei. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în frunte cu Zinaida Greceanîi, a acumulat aproape 3 milioane de lei de la peste 200 de persoane. Cel mai important donator al socialiștilor s-a dovedit a fi deputatul Vladimir Odnostalco, care a oferit 41 de mii de lei. 

Datele CEC arată că Partidul Liberal (PL) a primit o singură donație în prima jumătate a anului 2018. Suma de 600 de lei a venit de la Călin Dicusar. 

Citiți integral materialul pe Rise Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău