Cei mai buni studenți și masteranzi din țară au fost premiați cu „Bursele de Merit”

  • 02 Mai 2018 15:02
Cei mai buni studenți și masteranzi din țară au fost premiați cu „Bursele de Merit”

Cea de-a 22-a ediție a evenimentului a fost organizată recent de Centrul de Informații Universitare sub egida Consiliului Rectorilor din R. Moldova și cu suportul financiar al partenerilor.

Ca urmare a unui concurs  foarte riguros de selectare a învingătorilor, 50 de studenți de la zece instituții de învățământ superior din țară au fost premiați cu câte 12 mii de lei fiecare.

„Este semnificativ faptul că deja de 22 de ani cei mai buni studenți ai țării sunt premiați în cadrul programului „Burse de Merit”. Finaliștii din acest an au dat dovadă, atât prin performanțele înregistrate în domeniul de studii, cât și prin prestația la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenți ai R. Moldova”, a subliniat Angela Mușet, directorul Centrului de Informații Universitare, în cadrul ceremoniei de premiere.

Pe parcursul celor 22 ediții anuale ale programului, peste 5 500 studenți au participat la concurs, dintre care 1 450 au beneficiat de Burse de Merit.

La ediția a 22-a a concursului și-au depus dosarele 215 studenți de la 21 instituții universitare din R. Moldova.

Cei 50 de învingători au fost selectați de către o Comisie Independentă de Experți, constituită din reprezentanți ai comunității academice.

Programul „Burse de Merit” face parte din strategia de responsabilitate socială a MAIB, îndreptată spre susținerea unor proiecte cu impact major asupra dezvoltării societății.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău