Cei mai buni studenți ai țării vor beneficia de Burse de Merit 2016

  • 24 Noiembrie 2016 18:52
Cei mai buni studenți ai țării vor beneficia de Burse de Merit 2016

Cei mai buni studenți ai țării vor beneficia de 50 de burse a câte 12 mii de lei în cadrul ediției  XXI a Burselor de Merit, acordate de sub egida Centrul de Informații Universitare (CIU). Concursul este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova (CRRM), cu suportul financiar al Moldova Agroindbank și al Orange Moldova, transmite IPN.

CIU a anunțat într-un comunicat că va acorda până la 35 de burse pentru studenții de la ultimul an de studii (ciclul Licență); și până la 15 burse  pentru studenții masteranzi de la primul an de studii (ciclul Masterat).

Pentru a putea participa la concurs, candidații trebuie să fie studenți în ultimul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul Licență; sau să fie studenți în primul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul Masterat; sau, să fie studenți care urmează programe de studii integrate în anumite instituții universitare. În toate cazurile, candidații trebuie să fie cu frecvență la zi.

De asemenea, candidații trebuie să facă dovada unei reușite academice, având media notelor pentru toți anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile științelor social-umaniste, 8,5 – domeniile științelor exacte, tehnice și medico-biologice și 8 – în cazul studenților cu dizabilități și/sau orfani.

O altă cerință obligatorie este participarea în activități curriculare și extracurriculare.

Mai multe detalii privind cerințele față de candidați pot fi găsite pe pagina Centrului de Informații Universitare www.eac.md. Data limită de prezentare a dosarelor este 20 decembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău