Cei mai buni războinici de pe planetă. Cinci trupe speciale de top din lume

  • 03 August 2018 10:07
Cei mai buni războinici de pe planetă. Cinci trupe speciale de top din lume

Atunci când o misiune este aproape imposibilă, iar măsurile drastice sunt cruciale pentru a înfrunta obstacolele, este nevoie de forțe speciale. Acestea folosesc echipamente și tactici neconvenționale, adaptându-se contextului misiunii, scrie descopera.ro.

Potrivit sursei citate, multe țări au astfel de trupe, dar din acestea, se remarcă câteva, enunțate mai jos.

1. Navy SEALs - Statele Unite

Acestea sunt probabil cele mai populare, apărând în multe filme (americane). Aceștia sunt antrenați să se descurce în orice mediu, deși funcția lor principală rămâne strâns legată de mare/apă, scrie War History Online.

În principal, rolul lor este de misiuni rapide. Intră în teritoriul inamic, adună informații, distrug ținte și salvează ostatici. Și totul într-un timp foarte scurt. Atunci când nu se află în misiune, se antrenează, ceea ce pentru ei, la fel ca pentru orice alte trupe care fac parte din forțele speciale, este o constantă.

Programul de admitere implică teste extrem de dificile, iar circa 25% dintre cei care se înscriu ajung să fie numiți Navy SEAL; punct în care, desigur, își vor continua antrenamentele.

2. Sayeret Maktal - Israel

Sayeret și-a câștigat reputația de cele mai eficiente trupe antiteroriste din lume.

În primii ani de existență, luptătorii și comandanții erau selectați în funcție de abilitățile fizice și intelectuale. De două ori pe an, există testele de selecție, care desigur sunt incredibil de dificile.

3. SAS - Marea Britanie

SAS sau Special Air Service este prima unitate modernă de forțe speciale din istoria militară. A fost ideea lui David Stirling, care a simțit că din cauza naturii mecanice a războiului era nevoie de o echipă mică de soldați foarte bine antrenați, cu aptitudini în arta surprizei.

Acești specialiști ar fi invadat teritoriile inamice pentru aceleași scopuri ca oricare alte trupe speciale: informații, salvare de ostatici și atingerea diferitelor obiective de subminare a inamicului în spatele liniilor acestuia.

Selecția este una dintre cele mai dure din lume, cu o rată de abandon/respingere de peste 90%.

Cei care sunt admiși trec prin serii de antrenamente extrem de dure, desfășurate în mai multe locuri din lume, pentru a se adapta condițiilor de mediu vitrege, de la deșert, la iarnă polară, la pădure tropicală.

4. Comando francez

De obicei, cei care se înscriu au terminat deja antrenamentul de bază Fusiliers-Marins și au avut cel puțin nouă luni în armată.

Apoi, aceștia pot trece prin antrenamentul de comando, care, conform oficialilor NATO, este unul dintre cele mai dure din lume. Rata de respingere a fost de 82% în anul 2016.

Perioada de 20 de săptămâni de antrenamente (extrem de dificile) este crucială, întrucât chiar și o mică greșeală poate duce la descalificarea candidatului.

5. Spețnaz - Rusia

Aceștia sunt cunoscuți pentru faptul că pot rezista torturii infernale, putând proteja informații vitale. Forma de antrenament este atât de extremă încât este ilegală în SUA.

De asemenea, operațiunile erau atât de secrete încât sovieticii nu știau nimic nici măcar despre existența trupelor, până la sfârșitul anilor '80, odată cu desecretizarea realizată de Gorbaciov.

Spețnaz reprezintă una dintre cele mai formidabile forțe militare din lume. Este elita armatei ruse, iar „fișa postului” este similară cu cele menționate anterior.

În afară de capacitățile fizice, aceștia se remarcă și prin capacități intelectuale, vorbind fluent în mai multe limbi și adaptându-se cu ușurință unui mediu străin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău