Cei 28 de lideri ai UE au decis oficial să prelungească pentru încă șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei

  • 29 Iunie 2018 08:32
Cei 28 de lideri ai UE au decis oficial să prelungească pentru încă șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei

Cei 28 de lideri ai UE au decis oficial să prelungească pentru o perioadă de șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei în lipsa oricărui progres de aplicare de către Moscova a acordurilor pentru a face să înceteze luptele în estul Ucrainei, transmite AGERPRES.

Discuția asupra Acordurilor de la Minsk s-a desfășurat după negocieri maraton asupra problemei migrației la sfârșitul primei zile a summitului de la Bruxelles.

Aceste sancțiuni au fost decise în vara anului 2014 în plină criză ucraineană, la câteva luni după anexarea Crimeii de către Rusia, urmată de ofensiva separatiștilor proruși în estul Ucrainei. Kievul și țările occidentale acuză Rusia că îi susține pe separatiști, în special furnizându-le arme, ceea ce Moscova dezminte categoric.

UE a impus de altfel sancțiuni pentru aproape 150 de personalități, între care apropiați ai președintelui Vladimir Putin, în scrise pe 'lista sa neagră'. Averile lor deținute de bănci europene sunt în consecință înghețate și persoanele respective sunt private de vize pentru UE.

Cei 28 au cerut din nou Rusiei „să-și recunoască responsabilitatea” pentru catastrofa zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău