Cehia | Premierul susține că nu va demisiona „niciodată”, deși este acuzat de răpire și fraudă

  • 16 Noiembrie 2018 12:44
Cehia | Premierul susține că nu va demisiona „niciodată”, deși este acuzat de răpire și fraudă

Premierul ceh Andrej Babis a subliniat vineri că nu va demisiona "niciodată", ca răspuns la presiunile la care este supus în acest sens atât de colegi politicieni cât și de opinia publică, pe fondul acuzațiilor de răpire și fraudă ce i-au fost aduse, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Nu voi demisiona niciodată, niciodată. Să țineți cu toții minte: niciodată", a scris Babis pe Facebook, după ce vineri câteva mii de cehi au ieșit în stradă la Praga pentru a protesta împotriva premierului.

Partidele de opoziție au cerut un vot de neîncredere în cabinetul lui Babis, care ar putea avea loc vinerea viitoare, iar social-democrații din CSSD, partener în coaliția guvernamentală condusă de formațiunea populistă a premierului, ANO (centru), a luat în calcul retragerea din coaliție, după ce a apărut o înregistrare în care un fiu al prim-ministrului afirmă că tatăl său a încercat anul trecut să-l ascundă pentru a evita interogarea sa de către poliție într-o anchetă privind una din firmele controlate de Babis.

Joi seara târziu, premierul ceh a obținut sprijin din partea președintelui Milos Zeman, care a afirmat că se așteaptă la calmarea spiritelor. Într-un interviu televizat, Zeman a asigurat că este dispus să-i dea lui Babis încă o șansă de a forma cabinetul, dacă acesta va fi obligat să demisioneze în urma posibilei moțiuni de cenzură.

Babis și doi dintre copiii săi adulți au fost inculpați anul trecut pentru fraudă cu fonduri europene în valoare de circa 2 miliarde de euro.

Om de afaceri miliardar, al doilea cel mai bogat din Republica Cehă, Babis a respins acuzațiile că a încălcat legea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău