Cehia le cere aliaților săi din UE și NATO să expulzeze diplomați ruși

  • 20 Aprilie 2021 16:50
Cehia le cere aliaților săi din UE și NATO să expulzeze diplomați ruși

Republica Cehă le cere partenerilor săi din Uniunea Europeană și din NATO să expulzeze diplomați ruși, pentru a susține astfel Praga în confruntarea sa cu Moscova, a declarat marți ministrul ceh de externe Jan Hamacek, citat de AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Hamacek a anunțat că îl va convoca miercuri pe ambasadorul Rusiei la Praga pentru a-l informa despre o reacție suplimentară a Cehiei după expulzarea a 18 diplomați ruși acuzați de spionaj, decizie luată sâmbătă și la care Moscova a răspuns cu expulzarea a 20 de diplomați cehi.

Premierul ceh Andrej Babis a anunțat sâmbătă că Republica Cehă expulzează 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a bănuielii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniții din 2014.

Pe 16 octombrie 2014, mai multe deflagrații au avut loc într-un depozit de muniții din Vrbetice, la circa 250 kilometri sud-est de Praga. Exploziile au cauzat moartea a doi angajați ai unei companii private care închiriase depozitul de la o firmă de stat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău