Cehia donează echipamente pompierilor din Republica Moldova

  • 15 Octombrie 2016 18:46
Cehia donează echipamente pompierilor din Republica Moldova

În cadrul unui parteneriat moldo-ceh de gestionare a situațiilor de risc, pompierii din Republica Moldova au primit echipament de decontaminare chimică, defibrilatoare, un modul de instruire și de o cisternă destinată antrenamentelor.

În cadrul aceluiași parteneriat, la Chișinău s-a desfășurat un exercițiu de teren destinat antrenării pompierilor la lichidarea consecințelor unor accidente chimice, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în cadrul exercițiului a fost simulat un accident rutier în urma căruia s-a scurs o cantitate impunătoare de substanță nocivă. Salvatorii au avut misiunea de a identifica substanța periculoasă și de a stopa contaminarea chimică. În câteva minute,  a fost evacuată o persoană, care se afla în zona de risc, iar specialiștii au localizat scurgerea. Pompierii au utilizat echipamentul de protecție, iar ulterior acesta a fost decontaminat.

Aplicațiile au avut ca scop testarea capacităților de intervenție a pompierilor moldoveni în lichidarea consecințelor accidentelor chimice. La lecții au participat 24 de angajați ai Serviciului Salvatori și Pompieri, care pe parcursul a șapte zile au fost pregătiți de 12 pompieri cehi.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale colaborează cu reprezentanții cehi din anul 2015. În cadrul parteneriatului, anterior a fost construit un container cu fum destinat pregătirii pompierilor pentru mediul nociv. Valoarea totală a proiectului este de peste 300 mii euro, bani oferiți de reprezentanții cehi pentru echipament și instruire. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău