Cehia a donat R.Moldova un lot de echipamente specializate de protecție împotriva Covid-19 destinate instituțiilor medicale

  • 13 Februarie 2021 09:47
Cehia a donat R.Moldova un lot de echipamente specializate de protecție împotriva Covid-19 destinate instituțiilor medicale

Cehia a donat Republicii Moldova un lot de echipamente specializate de protecție împotriva Covid-19 destinate instituțiilor medicale.

Ceremonia de acordare a ajutorului a avut loc vineri, 12 februarie, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în prezența oficialilor moldoveni și a reprezentanților Delegației Uniunii Europene și ambasadei Republicii Cehe la Chișinău.
Lotul constă în 300 de mii de măști de protecție, 100 de mii de mănuși chirurgicale, 5000 de salopete de protecție și 55 de ventilatoare pulmonare, esențiale pentru protecția personalului medical și tratarea pacienților în stare medie și gravă de Covid-19.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, echipamentele urmează a fi repartizat în cel mai scurt timp instituțiilor medicale din Rep. Moldova.
La finele anului trecut Cehia a mai oferit Republicii Moldova donații în valoare de circa 500 de mii de euro sub formă de consumabile, paturi și sisteme de conectare la aparatele de ventilare pulmonară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău