CEDO va examina alte două cauze referitor la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

  • 18 Septembrie 2020 14:07
CEDO va examina alte două cauze referitor la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse alte două cauze referitoare la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Cazurile îi vizează pe Alexandru Coliban și Valentina Drovorub.

Primul a fost reținut ilegal de administrația de la Tiraspol, pentru că l-a criticat pe unul dintre candidați la așa-numita funcție de ”președinte” al regiunii transnistrene, și a fost deținut în condiții inumane.

Al doilea caz se referă la decesul fiului reclamantei, Valentina Drovorub, în una din închisorile din regiunea transnistreană, în noiembrie 2013. Ea acuză că fiului său nu i-a fost acordată asistență medicală, fapt ce i-a cauzat decesul, informează Asociația Promo-LEX.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului solicită guvernelor Republicii Moldova și, în special, Guvernului Rusiei să furnizeze orice informații tangibile și orice argument relevant capabil să stabilească faptul că, din iulie 2010, Rusia nu mai exercită un control efectiv și / sau o influență decisivă asupra structurilor autoproclamate din regiunea transnistreană.

De asemenea, CEDO solicită guvernelor de la Chișinău și Moscova să-și exprime opinia cu privire la legitimitatea, independența și imparțialitatea funcționării așa-numitor instanțe judecătorești din regiunea transnistreană, inclusiv a Curții Constituționale, înființate la 12 iunie 2002.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău