CECE Bălți urmează să stabilească până pe 3 octombrie, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar

  • 02 Octombrie 2021 10:15
CECE Bălți urmează să stabilească până pe 3 octombrie, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar

Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți urmează să stabilească până duminică, 3 octombrie curent, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar.

Conform Programului calendaristic aprobat Comisia Electorală Centrală (CEC), vineri, 1 octombrie, a început perioada de desemnare a candidaților la funcția de primar de Bălți, iar în termen de două zile de la această dată, Consiliul Electoral de Circumscripție trebuie să facă publice locul (biroul) și timpul primirii documentelor necesare pentru înregistrarea candidaților.

Cel mai probabil, depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar de Bălți va începe luni, 4 octombrie. Până acum și-au anunțat intenția de a candida la funcția de primar al mun. Bălți, deputatul PAS Boris Marcoci și fosta membră a Platformei DA Arina Spătaru. PSRM și PCRM vor merge într-un bloc electoral (BCS) și la alegerile locale noi. Deocamdată, socialiștii l-au propus pe Alexandr Nesterovschi, dar o decizie finală urmează să fie luată în cadrul BCS. În același timp, nu este clar cine va fi candidatul formațiunii Partidul Nostru condus de fostul primar de Bălți Renato Usatîi.

Amintim că alegerile locale noi în mun. Bălți au loc după ce Renato Usatîi, a demisionat ca urmare a faptului că partidul său a înregistrat un scor slab la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și nu a acces în Parlament.

La 21 noiembrie, vor avea loc alegeri noi la funcția de primar în municipiul Bălți și în alte 14 localități din Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău