CEC vine cu precizări privind lipsa buletinelor de vot în câteva secții de votare din municipiul Chișinău

  • 20 Mai 2018 14:03
CEC vine cu precizări privind lipsa buletinelor de vot în câteva secții de votare din municipiul Chișinău

Comisia Electorală Centrală a prezentat, într-un comunicat de presă, mai multe precizări în legătură cu apariția în presă a informațiilor despre lipsa mai multor buletine de vot în cîteva secții de votare din municipiul Chișinău.

Astfel, instituția informează despre faptul că în conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite pentru municipiul Chișinău și pentru celelalte 6 localități în care au loc alegeri locale noi au fost transmise, la 18 mai curent, consiliilor electorale de circumscripție, prin act de predare-recepționare. Astfel, buletinele de vot remise birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost numărate, pe 19 mai curent, pentru a se verifica încă o dată dacă numărul de buletine solicitate coincide cu numărul buletinelor recepționate de la tipografie.

„Subliniem că, în cazul în care la numărarea buletinelor de vot se constatată o diferență între numărul buletinelor de vot solicitate și numărul celor primite, membrii biroului electoral întocmesc un act de constatare prin care stabilesc acest fapt. Actul de constatare se prezintă consiliului electoral de circumscripție, iar ulterior Comisiei”, au subliniat reprezentanții CEC. 

Menționăm că presa a scris că în cadrul mai multor secții de votare din municipiul Chișinăi s-a atestat un număr insuficient de buletine de vot.  

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău