CEC va colabora cu Institutul Republican Internațional pentru fortificarea comunicării cu diaspora

  • 19 Octombrie 2021 15:59
CEC va colabora cu Institutul Republican Internațional pentru fortificarea comunicării cu diaspora

Comisia Electorală Centrală și Institutul Republican Internațional din SUA vor coopera pentru fortificarea comunicării cu electoratul din diaspora, transmite MOLDPRES.

Conducerea autorității electorale centrale a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Institutului Republican Internațional (IRI) în R. Moldova, Krzysztof Lisek la care s-au discutat aspecte de colaborare între cele două instituții transmite sursa citată.

Conducerea CEC a apreciat deschiderea pentru colaborare, menționând că activitățile de fortificare a comunicării cu diaspora enunțate de IRI se pliază pe angajamentele prioritare ale Comisiei: perfecționarea legislației electorale și îmbunătățirea proceselor electorale prin implementarea unor metode alternative de vot. Aceste obiective setate de CEC urmăresc, inclusiv, scopul de facilitare a participării la vot a cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare. 

“Pentru actuala componență a Comisiei Electorale Centrale nu va fi o scuză dacă nu va corecta situațiile din scrutinele precedente, când alegătorii din străinătate erau nevoiți să înfrunte dificultăți pentru a-și realiza dreptul la vot”, a remarcat președinta CEC Angelica Caraman.

În același timp, s-a convenit ca cele două părți să organizeze campanii de informare pentru alegătorii din străinătate în vederea conștientizării importanței votului, dar și să desfășoare instruiri pentru partidele politice despre aplicarea corectă a prevederilor legale de gestionare și raportare financiară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău