CEC spune cum se va calcula data fixă a agerilor locale generale

  • 03 Iulie 2019 15:01
CEC spune cum se va calcula data fixă a agerilor locale generale

Comisia Electorală Centrală consideră judicioasă propunerea ca alegerile locale generale să aibă loc la o dată fixă. Autoritatea electorală a aprobat în ședința de miercuri, 3 iulie, avizul la proiectul de hotărâre al Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolelor 8 și 133 din Codul Electoral, transmite IPN.

Vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru, a spus că proiectul stabilește ca alegerile locale generale să aibă loc o dată la patru ani, în a treia duminică din luna octombrie, pe întreg teritoriul țării.

Potrivit Rodicăi Ciubotaru, această modificare a legislației va permite excluderea interpretărilor și incertitudinilor privind stabilirea datei alegerilor locale generale. În cazul în care va fi aprobată propunerea, atât autoritatea electorală, cât și alte autorități implicate în procesul electoral vor putea să-și planifice activitățile și resursele din timp.

Cancelaria de Stat a propus recent pentru dezbateri publice, până pe 4 iulie, un proiect de hotărâre a Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolelor 8 și 133 din Codul Electoral, care stabilește o zi fixă pentru alegerile locale generale – a trei duminică din luna octombrie. Documentul nu a fost discutat încă de către Cabinetul de Miniștri.

Parlamentul a aprobat la 18 iunie o hotărâre potrivit căreia, alegerile locale generale se vor desfășura pe data de 20 octombrie. Mandatele actualilor primari și consilieri locali au expirat pe 14 iunie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău