CEC se întrunește astăzi în ședință. Urmează să decidă în privința înregistrării Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

  • 13 Mai 2021 13:29
CEC se întrunește astăzi în ședință. Urmează să decidă în privința înregistrării Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

Comisia Electorală Centrală (CEC) se întrunește astăzi într-o nouă ședință având pe agendă mai multe chestiuni, inclusiv cea cu privire la constituirea circumscripțiilor electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

De asemenea, autoritatea electorală urmează să decidă în privința înregistrării Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participarea la scrutinul anticipat.

Ieri, PCRM și PSRM au semnat acordul de creare a Blocului electoral, deși timp de mulți ani, liderii celor două formațiuni Vladimir Voronin și Igor Dodon și-au adus diverse acuzații, inclusiv de trădare și s-au jignit reciproc.

Amintim că CEC a înregistrat până acum Bloc Electoral Renato Usatîi compus din Partidul Nostru și Partidul Patria.

Potrivit legislației, pentru a accede în Parlament, blocurile electorale trebuie să obțină cel puțin 7%, partidele – 5 la sută, iar candidații independenți – 2 la sută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău