CEC: Partidele politice care vor participa la Adunarea Națională vor trebui să raporteze cheltuielile suportate pentru desfășurarea acțiunilor

  • 20 Mai 2023 14:00
CEC: Partidele politice care vor participa la Adunarea Națională vor trebui să raporteze cheltuielile suportate pentru desfășurarea acțiunilor

Partidele politice care vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană” urmează să raporteze Comisiei Electorale Centrale (CEC) sumele utilizate pentru desfășurarea acțiunilor ce implică cheltuieli financiare, anunță un comunicat al CEC. În cazul în care acestea vor difuza mesaje fie de susținere a evenimentului, fie, invers, de opunere, ele trebuie să respecte prevederile Legii cu privire la publicitate.

În acest sens, CEC reiterează că publicitatea politică trebuie să fie identificată fără ca consumatorul de publicitate să dețină cunoștințe speciale. Publicitatea politică, indiferent de forma și modalitatea de difuzare trebuie să conțină genericul: „Publicitate politică”, datele de identificare ale persoanei care a plătit pentru difuzarea publicității politice, data și numărul ordinului bancar de plată, având ca obiect plata pentru difuzarea publicității politice.

Toate cheltuielile financiare suportate de partidele politice, precum și suportul non-financiar (munca voluntarilor, donații nemateriale etc.) vor fi reflectate în rapoartele ce urmează a fi prezentate Comisiei Electorale Centrale în intervalul 1-15 iulie. În cazul atestării unor neconcordanțe sau încălcări, Comisia nu va ezita să aplice măsuri coercitive corespunzătoare, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău