CEC | La câteva secții de votare din afara R.Moldova există riscul de epuizare a buletinelor de vot

  • 15 Noiembrie 2020 15:18
CEC | La câteva secții de votare din afara R.Moldova există riscul de epuizare a buletinelor de vot

La câteva secții de votare din afara Republicii Moldova există riscul de epuizare a buletinelor de vot, astfel că unii cetățeni care mai stau la cozi ar putea să nu reușească să-și exercite dreptul de a alege. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisie Electorale Centrale, Vladimir Șarban. Acesta a mai îndemnat alegătorii din diaspora să se îndrepte spre alte secții de vot din proximitate. În cadrul unui briefing, reprezentantul autorității electorale a menționat că nu pot fi oferite mai multe buletine de vot în diaspora și că nu poate fi făcut schimburi de buletine.

Ar putea apărea probleme la unele secții din străinătate, unde și-au exercitat dreptul la vot peste 3000 de cetățeni. Probabil votarea acolo va fi în același ritm, pentru că sunt rânduri afară, s-ar putea să ne ciocnim cu situații în care să nu ajungă buletine. Numărul maxim de buletine de vot pentru secțiile din diaspora este de 5000. Acest număr nu poate fi majorat sub nicio formă. Nu pot fi făcute nici schimburi de buletine între secțiile de votare”, a spus Vladimir Șarban.

Până la această oră, rata de participare la vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale este mai mare cu 15% decât în turul întâi au mai menționat reprezentanții CEC.

Potrivit autorității electorale, procesul de vot se desfășoară în regim normal, fără incidente majore, care ar pune în pericol desfășurarea scrutinului.

Reprezentanții CEC se arată însă îngrijorați de situația de la Varnița, unde sunt deschise secții pentru cetățenii Republicii Moldova domiciliați în stânga Nistrului. Acolo au avut loc altercații între polițiști și veteranii războiului de pe Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău