CEC | Incidente care să influențeze rezultatele alegerilor nu au fost

  • 21 Octombrie 2019 00:21
CEC | Incidente care să influențeze rezultatele alegerilor nu au fost

Procesul electoral în toate secțiile de votare organizate pentru alegerile locale generale s-a încheiat la ora 21.00. Conducerea Comisiei Electorale Centrale apreciază procesul electoral ca fiind unul liniștit, fără incidente majore care să influențeze rezultatele alegerilor, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, la ora 22.00, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că scrutinul local poate fi declarat valabil. „În baza informațiilor deținute de către CEC referitor la participarea alegătorilor din fiecare localitate și pornind de la prevederile Codului Electoral, putem afirma că scrutinul poate fi declarat valabil”, a declarat președintele CEC.

Până la recepționarea documentelor în format original, informațiile cu privire la rezultate poartă caracter preliminar.

Secretarul Comisiei, Maxim Lebedinschi, a declarat că printre abaterile sesizate se numără și transportarea organizată a alegătorilor. Cazurile sunt cercetate de organele de poliție, dar nu prezintă temeiuri de anulare a alegerilor.

La alegerile locale generale din 20 octombrie au votat 1,174 milioane de alegători, ceea ce reprezintă aproape 42% din numărul înscriși pe listele electorale. La alegerile locale generale din iunie 2015, rata de participare a fost de 48,95%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău