CEC dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale

  • 16 Octombrie 2019 15:28
CEC dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale

Comisia Electorală Centrală dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale.

Într-un comunicat emis de CEC se menționează că sesizarea la care s-a făcut referire în cadrul conferinței de presă a fost examinată atât de Comisie, cât și de către Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău. Astfel, ca rezultat a unor investigații interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chișinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componența nominală a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului Municipal Chișinău, în partea ce ține de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare. La fel, s-a stabilit că lista membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, care își exercită real atribuțiile corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău. De asemnea, în comunicatul instituției se precizează că,  eroarea admisă pe pagina web oficială a CEC nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greșeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chișinău.

Totodată, CEC subliniază că doamna Victoria Spînu cunoaște despre concluzia anchetei interne, a participat împreună cu funcționarii CEC la investigarea și verificarea veridicității informației invocate în sesizare, precum și a votat Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău, prin care s-a atestat eroarea tehnică admisă și nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral.

Anteriror, Doi membri ai Consiliului Electoral al Circumscripții Electorale Chișinău (CECEC) au denunțat riscuri de fraudare a alegerilor locale generale. Igor Chiriac și Victoria Spînu au spus că deși inițial în cadrul consiliului electoral a fost aprobată nominal o anumită listă, pe pagina Comisiei Electorale Centrale (CEC) a apărut o altă listă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău