CEC | Au mai rămas 10 zile până la încheierea perioadei de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat

  • 02 Iunie 2021 12:32
CEC | Au mai rămas 10 zile până la încheierea perioadei de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat

Comisia Electorală Centrală atenționează că 11 iunie este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

Până în prezent, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar alte 7 dosare se află în proces de examinare. Mai multe detalii și informații suplimentare găsiți pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri parlamentare anticipate 11.07.2021” 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău