CEC atenționează că astăzi este ultima zi de agitație electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi

  • 03 Decembrie 2021 17:51
CEC atenționează că astăzi este ultima zi de agitație electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 3 decembrie, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi, care vor avea loc în această duminică, 5 decembrie.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

La fel, în aceste zile, furnizorii de servicii media vor informa opinia publică despre organizarea și desfășurarea evenimentelor electorale respectând principiile reflectării echitabile, echilibrate și imparțiale a alegerilor.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău