CEC anunță rezultatele preliminare: Candidatul independent Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți

  • 19 Decembrie 2021 23:00
CEC anunță rezultatele preliminare: Candidatul independent Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți Foto: Nordnews.md

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți au fost câștigate de candidatul independent Nicolai Grigorișin. Acesta a acumulat aproximativ 85% din voturi (7148), potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală.

El a concurat cu candidatul Partidului Politic „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, care a acumulat 1248 de voturi.

Prezenta la vot în turul doi de scrutin al alegerilor la Bălți a fost foarte redusă, sub 10%, la urme s-au prezentat 10 209 de alegători.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

În primul tur de scrutin la Bălți, pe 21 noiembrie, de asemenea, a fost înregistrată o prezență mică la vot, de 32%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău