CEC a stabilit ordinea concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile din 1 noiembrie. Cine e primul pe listă

  • 10 Octombrie 2020 10:24
CEC a stabilit ordinea concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile din 1 noiembrie. Cine e primul pe listă

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a stabilit astăzi ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CEC, primul în buletinul de vot va fi Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, urmat de Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu de la Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor” și Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Ultimii în buletin vor fi Octavian Tîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA, precizează sursa citată.

CEC a stabilit că buletinul de vot va avea lungimea de 236 mm, iar lățimea – de 140 mm. Partea de sus va conține inscripția „BULETIN DE VOT”, sub aceasta se va scrie tipul scrutinului „pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova” și data desfășurării acestuia „1 noiembrie 2020”.

Mai jos de data alegerilor se vor aplica două numere: în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare. În fiecare patrulater, în partea stângă se va imprima simbolul concurentului electoral, iar în partea dreaptă un cerc, în care alegătorul urmează să aplice ștampila cu inscripția „Votat”. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă de culoare gri afumat.

Tot astăzi, CEC a decis și tirajul buletinelor de vot la alegerile din 1 noiembrie 2020 pentru secțiile de votare din străinătate. Acesta reprezintă un număr total de 556 000 exemplare, dintre care în limba română – 467 600 exemplare și 88 400 - în limba rusă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău