CEC a solicitat anularea înregistrării unui concurent electoral la Bălți

  • 17 Noiembrie 2021 16:33
CEC a solicitat anularea înregistrării unui concurent electoral la Bălți

Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi desemnat de Partidul Politic „NOI” la funcția de primar al municipiului Bălți, transmite MOLDPRES.

Decizia autorității electorale a fost adoptată unanim în cadrul ședinței de astăzi și este rezultatul controlului reflectării veniturilor și cheltuielilor tuturor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, transmite sursa citată.

În urma controlului suplimentar efectuat de reprezentanții CEC, s-a constat folosirea de către concurentul electoral Vladimir Dachi a unor fonduri financiare nedeclarate. Este vorba de elaborarea și repartizarea de către candidat a pliantelor cu tentă electorală în municipiul Bălți, a căror valoare a constituit 8200,00 lei, iar aceste resurse achitate în numerar agentului economic care le-a confecționat nu au fost reflectate în rapoartele ce urmau a fi depuse la CEC.

De asemenea, autoritatea electorală a subliniat faptul că, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, Partidul Politic „NOI” nu a prezentat Comisiei Electorale Centrale niciun raport financiar, chiar dacă a fost somat public în ședințele Comisiei, somat oficial prin demersuri și chiar aplicate sancțiuni pentru refuzul de a respecta prevederile legislației electorale în domeniul finanțării campaniei electorale.

În procesul de luare a deciziei de inițiere a procesului de excludere din cursa electorală, Comisia Electorală Centrală a reținut că acest concurent electoral, în mod conștient și deliberat a sfidat prevederile legale privind raportarea financiară, chiar dacă a fost atenționat public și sancționat de două ori în cursul perioadei electorale pentru încălcări privind finanțarea campaniei electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău