CEC a restituit contestația ACUM. Care este motivul invocat

  • 09 Ianuarie 2019 09:38
CEC a restituit contestația ACUM. Care este motivul invocat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să restituie contestația depusă de blocul ACUM referitor la înregistrarea candidatului PDM la funcția de deputat Veaceslav Burlacu în circumscripția uninominală nr. 21 din Criuleni.

CEC și-a argumentat decizia prin faptul că această contestație ar fi trebuit să fie semnată de cei doi copreședinți ai blocului, Andrei Năstase și Maia Sandu și nu de Andrei Năstase și reprezentantul formațiunii politice, Dumitru Pavel. „Suplimentar, conform art. 72 alin. (4) din Codul Electoral, contestația poate fi depusă de reprezentantul concurentului electoral în organul respectiv sau de o persoană împuternicită de concurentul electoral prin procură, însă Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” nu are un reprezentant cu drept de vot consultativ în cadrul CEC, iar la materialale contestației nu este atașat un alt act de împuternicire pentru a depune contestația”, se precizează în răspunsul CEC. 

Blocul ACUM a contestat faptul că cei trei membri ai grupului de inițiativă în susținerea lui Veaceslav Burlac ar fi colectat legal semnăturile necesare. În particular, se invocă faptul că membrii grupului au luat cele 34 de liste de subscripție pe 26 decembrie, ora 16.30 și le-au adus completate cu 980 de semnături la Consiliul electoral de circumscripție în mai puțin de 24 ore, la 27 decembrie, ora 14.00.

Autorii sesizării consideră că cei trei colectori fizic n-ar fi reușit să adune atâtea semnături, în tocmai 17 localități, în perioada respectivă din care 11 ore sunt ore de noapte.

Potrivit reprezentanților Blocului ACUM, aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizați, fie nu aparțin persoanelor indicate în liste, existând posibilitatea falsificării lor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău