CEC a respins contestația candidatului blocului ACUM care a cerut excluderea liderului PD, Vlad Plahotniuc, din cursa electorală

  • 25 Ianuarie 2019 19:14
CEC a respins contestația candidatului blocului ACUM care a cerut excluderea liderului PD, Vlad Plahotniuc, din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația candidatului blocului ACUM de pe circumscripția uninominală Nisporeni, Ion Terguță, prin care acesta a cerut excluderea din cursă a contracandidatul său din partea Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Ion Terguță a invocat în sesizare faptul că liderul PD ar fi completat listele de subscripție contrar prevederilor locale. Contestația candidatului ACUM a fost respinsă pentru că a fost depusă prea târziu, însă Ion Terguță se poate adresa în instanță, au declarat membrii CEC la ședința de astăzi.

Anterior, democrații au respins afirmațiile lui Ion Terguță și au declarat că „lansând acuzații la adresa PDM, partidele încearcă să își facă imagine pentru a obține un scor electoral mai mare”.

După ședința Comisiei Electorale Centrale, președinta CEC, Alina Russu, a făcut un apel către concurenții electorali.

„CEC a făcut un îndemn către toți concurenții electorali, funcționarii electorali să manifeste respect și maturitate politică în corectitudinea realizării campaniei electorale și să țină cont de necesitatea respectării principiului legalității ca activitățile din campania electorală să fie cu respectarea normelor prevăzute”, a subliniat Alina Russu. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău