CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al R.Moldova, Alexandr Kalinin

  • 07 Septembrie 2020 16:46
CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al R.Moldova, Alexandr Kalinin

Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Kalinin. Proiectul a fost susținut de doar doi membri, alți cinci s-au abținut, iar un membru al CEC a votat împotrivă.

Membrii CEC au pus la îndoială faptul că Alexandr Kalinin cunoaște limba de stat. Ei l-au rugat pe potențialul candidat să mai scrie o cerere de înregistrare în cursa electorală în prezența membrilor CEC, acesta însă a refuzat.

Reprezentanții autorității electorale au cerut ca lui Alexandr Kalinin să i se aducă un traducător pentru a se asigura că înțelege ce se discută la ședință, iar acesta la rândul său, a prezentat diplome cu notele la limba română, susținând că are cunoștințe de limba română.

Alexandr Kalinin a acuzat CEC de incompetență și de atitudine părtinitoare. El susține că a depus și anterior toate actele necesare, însă membrii Comisiei nu ar vrea să-l includă în cursă.

Conducerea CEC l-a atenționat pe Alexandr Kalinin că folosește instituția ca tribună electorală și că nu respectă regulamentul. Președintele Comisiei, Dorin Cimili a chemat și doi agenți de poliție pentru a calma spiritele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău