CEC a înregistrat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate

  • 13 Mai 2021 15:25
CEC a înregistrat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CEC a înregistrat și simbolul electoral al BECS formată dintr-o stea cu cinci colțuri, în interiorul căreia este amplasată imaginea secerii și ciocanului.

Amintim că blocul electoral este format din Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, chiar dacă liderii celor două formațiuni s-au criticat dur reciproc în ultimii ani, după ce în 2011 Igor Dodon a părăsit PCRM și a preluat conducerea PSRM.

Anterior CEC a înregistrat și Blocul electoral „Renato Usatîi”, constituit din formațiunea condusă de primarul de Bălți – Partidul Nostru și Partidul Politic „Patria”, pe ale cărei liste echipa lui Renato Usatîi a participat la alegerile parlamentare din 2014.

Potrivit legislației, pentru a accede în Parlament, blocurile electorale trebuie să obțină cel puțin 7%, partidele – 5 la sută, iar candidații independenți – 2 la sută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău