CEC a înregistrat 7 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte

  • 03 Septembrie 2020 14:44
CEC a înregistrat 7 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte

Comisia Electorală Centrală(CEC) a înregistrat astăzi grupurile de inițiativă pentru susținerea a șapte candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Este vorba despre grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților Tudor Deliu (PLDM), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Maia Sandu (PAS), Andrian Candu („Pro Moldova”), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

CEC a respins însă înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte din partea Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, invocând nereguli. Reprezentanții grupului de inițiativă nu au fost prezenți la ședința CEC, dar au fost anunțați despre decizie și au cerut să fie examinat subiectul în lipsa lor.

De asemenea, a fost respinsă și cerea de înregistrare a grupului de inițiativă a candidatului independent, Ion Costaș, pe motiv că procedura de desemnare a candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

În Republica Moldova, alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe data de 1 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău