CEC a inițiat procedura de validare a mandatelor a doi deputați

  • 30 Iulie 2019 18:01
CEC a inițiat procedura de validare a mandatelor a doi deputați

Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de validare a mandatelor a doi deputați care urmează să vină în Parlament pe listele supleante ale Partidului Democrat și Blocului ACUM. Este vorba despre Ruxanda Glavan și Serghei Cataranciuc, transmite IPN.

Ruxanda Glavan (numărul 17 pe lista națională a democraților) este fostă ministră în trei guverne: Streleț, Gaburici și Filip.

Serghei Cataranciuc (numărul 22 pe lista Blocului ACUM ) activează în învățământul universitar de peste 30 de ani și este laureat al Premiului Național în domeniul Științei și Tehnicii.

Hotărârea CEC va fi transmisă Curții Constituționale pentru validarea mandatelor de deputat. (Procedura de numire a unei noi componențe a Curții Constituționale este în desfășurare, după demisia in corpore a judecătorilor constituționali la finele lunii iunie.)

Cele două fotolii de parlamentar au devenit vacante după demisia anunțată de Otilia Drăguțanu (PDM) și accederea Lilianei Nicolaescu-Onofrei (ACUM) în funcția de ministru al educației, culturii și cercetării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău