CEC a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci

  • 27 Ianuarie 16:15
CEC a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci

Comisia Electorală Centrală a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, desfășurate pe data de 5 și 19 noiembrie 2023, și a stabilit organizarea votării repetate pentru alegerea primarului în această localitate pentru data de 11 februarie 2024. Partidul Mișcarea Alternativa Națională, de la care este primarul ales în noiembrie, Leonid Umaneț, a calificat decizia ca fiind un „dezmăț”, transmite IPN.

În buletinul de vot pe 11 februarie vor fi incluși candidații care au participat în primul tur de scrutin, pe 5 noiembrie 2023, în ordinea stabilită de organul electoral, cu excepția candidatului Leonid Umaneț.

„Hotărârea adoptată de CEC vine ca urmare a deciziei Curții de Apel Chișinău din 14 decembrie 2023, menținută prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 22 decembrie 2023, prin care s-a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare a domnului Leonid Umaneț în cursa electorală”, argumentează CEC.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, lider MAN, a declarat că aceasta este o continuare a „dezmățului” din instituțiile statului controlate politic de PAS. „Deși candidatul MAN la funcția de primar în Bubuieci, Leonid Umaneț, a prezentat actele că deține studii, chiar dacă Partidul MAN a atacat în instanțe și la moment este ridicată și excepția de neconstituționalitate pe un dosar conex, membrii CEC, în frunte cu Angelica Caraman, care a comentat public împotriva MAN, au anulat cu încălcarea tuturor procedurilor și termenelor legale alegerile în Bubuieci, unde a câștigat candidatul MAN, Leonid Umaneț”, susține Ion Ceban.

După turul II al alegerilor locale din toamna anului trecut, în comuna Bubuieci a învins cu 50,75% candidatul MAN, Leonid Umaneț.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău