CEC a decis deschiderea a 25 de secții de votare în circumscripția care cuprinde municipille Tiraspol și Bender, orașul Slobozia

  • 13 Septembrie 2019 16:13
CEC a decis deschiderea a 25 de secții de votare în circumscripția care cuprinde municipille Tiraspol și Bender, orașul Slobozia

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi deschiderea a 25 de secții de votare pentru alegătorii din circumscripția electorală uninominală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) pentru alegerile parlamentare noi. Astfel, pe 20 octombrie curent, aceștia vor fi așteptați la urne în una din cele 25 de secții de votare deschise.

Majoritatea acestora vor fi deschise în localități de pe malul drept al Nistrului, dar vor funcționa și patru secții de votare la Chișinău și una la Bălți.

Totodată, în scopul garantării securității procesului de votare la secțiile de votare din localitățile aflate în Zona de Securitate, CEC face apel către observatorii naționali, internaționali și Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral în cadrul secțiilor de votare respective.

Amintim că la 20 octombrie vor avea loc alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții, inclusiv în Nr. 48, după ce deputații aleși la 24 februarie, au renunțat la mandate. În circumscripția Nr. 48 la 24 februarie a fost ales deputatul Viorel Melnic, considerat un apropiat al fostului primar de Orhei, omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, care a plecat din țară după preluarea guvernării de către alianța PSRM-ACUM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău