CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate. PAS anunță că va contesta hotărârea în instanță

  • 05 Iunie 2021 14:32
CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate. PAS anunță că va contesta hotărârea în instanță

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca să fie deschise în străinătate 139 secții de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. PAS anunță că va contesta hotărârea în instanță. 

Potrivit hotărârii aprobate de CEC, decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legislației electorale, cu avizul prealabil al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). „Astfel, secțiile de votare vor fi constituite pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova, dar și în alte localități, în baza numărului de alegători care au participat la scrutinul precedent, organizat în circumscripția națională, a datelor de pe urma înregistrării prealabile, precum și pe baza informațiilor obținute de către MAEIE de la autoritățile competente ale țărilor de reședință a cetățenilor Republicii Moldova privind numărul acestora și locul aflării acestora”, precizează instituția. 

Reprezentantul PAS, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție la această decizie, anunțând că o va contesta în instanța de judecată. 

„Comisia Electorală Centrală a adoptat totuși propunerea lui Maxim Lebedinschi și, respectiv, pentru diasporă se propun doar 139 de secții de votare. ”Eroii” dodoniști ai zilei care au sfidat legea într-un mod atât de obraznic sunt: Maxim Lebedinschi, Vadim Filipov, Vasile Gafton, Veaceslav Agrigoroaie și Andrei Volentir. Vom contesta hotărârea vădit ilegală în justiție.De asemenea, examinez posibilitatea depunerii plângerii penale pe numele lui Maxim Lebedinschi. Încălcarea unor norme imperative ale legii nu poate fi lăsată fără niciun fel de acțiuni”, a declarat Sergiu Litvinenco.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău