Ceaiul de mușețel - secretul unei vieți lungi

  • 01 Iunie 2015 07:00
Ceaiul de mușețel - secretul unei vieți lungi

Ceaiul de mușețel ar putea ajuta femeile să trăiască mai mult, potrivit unui nou studiu.

Consumul ceaiului de mușețel a fost asociat cu o scădere cu 29% a riscului unui deces prematur din orice cauză. Veștile nu sunt, însă, atât de bune pentru bărbați, la care nu se regăsesc efectele pozitive ale acestui ceai, scroe RADOR.

Oameni de știință au declarat că este neclar de ce această băutură prelungește viețile femeilor sau de ce este eficientă numai pentru sexul frumos. Mușețelul este una din cele mai vechi plante medicinale din lume folosită pe scară largă.

Despre mușețel se cunosc foarte multe informații, fiind recomandat pentru o multitudine de afecțiuni. Ca parte a studiului, cercetătorii științifici din Statele Unite au monitorizat 1.677 de femei și bărbați de origine mexicano-americană timp de șapte ani și au analizat efectele ceaiului de mușețel asupra organismului.

De asemenea, ei au luat informații și dintr-un studiu efectuat asupra unor americani în vârstă de peste 65 de ani, care trăiesc în cinci state sud-vestice americane, incluzând Texas. Ei au descoperit că 14% din cei monitorizați în timpul studiului au băut ceai de mușețel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău