Cea mai veche urmă de om în America a fost descoperită în Chile. De când a fost datată de arheologi

  • 28 Aprilie 2019 16:09
Cea mai veche urmă de om în America a fost descoperită în Chile. De când a fost datată de arheologi

Cea mai veche amprentă umană de pe continentul american are o vechime de 15.600 de ani și a fost descoperită la situl arheologic din Pilauco, în sudul Chile, au confirmat oamenii de știință pentru presa locală, potrivit AFP.

Această urmă de pas omenesc ar fi aparținut unui bărbat cu o greutate de circa 70 de kilograme și a fost descoperită în 2011.

O echipă de cercetători a lucrat de atunci la datarea cu precizie a acestei amprente.

"Au fost descoperite și alte amprente umane pe continentul american, dar niciuna atât de veche. (Datarea) a fost posibilă grație materialului organic vegetal (unde a fost descoperită), prin metoda cu carbon 14", a declarat geologul Mario Pino pentru cotidianul El Austral de Osorno.

Începând cu 2007, un grup de cercetători de la Universidad Austral din Chile a realizat săpături pe situl Pilauco, situat în orașul Osorno, la peste 800 de kilometri sud de capitala Santiago.

Rezultatele cercetărilor acestora au fost publicate miercuri în revista științifică PLOS ONE.

În martie 2018, urme de pași umani descoperite pe o insulă în largul coastei provinciei Columbia Britanică, în vestul Canadei, au fost datate ca având circa 13.000 de ani, acestea fiind cele mai vechi descoperite în America de Nord, potrivit unui studiu publicat la vrema respectivă tot în revista PLOS ONE, citat de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău