Cea mai veche piesă de bijuterie colorată artificial, expusă la Muzeul Okinawa

  • 31 Octombrie 2021 16:05
Cea mai veche piesă de bijuterie colorată artificial, expusă la Muzeul Okinawa

Descoperirea în Japonia a celei mai vechi piese de bijuterie colorată artificial, o mărgea, a fost anunțată săptămâna trecută, iar aceasta este expusă la Okinawa Prefectural Museum & Art Museum din Naha, potrivit artnews.com.

Deși presa locală a scris că mărgeaua veche de 23.000 de ani a fost descoperită de fapt în urmă cu cinci ani, ea a fost prezentată acum ca avanpremieră la expunerea în Naha, scrie News.ro.
 
Se a;teapt[ ca piesa, considerată un prim exemplu de dezvoltare creativă timpurie, să ofere informații importante despre cultura paleolitică.
 
Ea a fost găsită în cochilia unde scafopode și pictată cu pigment roșu, din care au rămas urme. A fost descoperită pe coasta Okinawa, în peștera Sakitari, și este considerat că datează din perioada superioară a Paleoliticului, având o vechime de aproximativ 23.000 de ani.
 
În aceeași peșteră, au fost găsite alte obiecte importante, precum cel mai vechi cârlig de pescuit din lume, realizat de asemenea din cochilii, și un bulgăre de pigment, care ar fi fost folosit ca un creion. Peștera a fost locuită permanent, de generații succesive, până în perioada Jomon, în urmă cu 15.000 de ani.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău