Cea mai veche micronațiune din Australia a dispărut din cauza coronaviruslui

  • 10 August 2020 15:28
Cea mai veche micronațiune din Australia a dispărut din cauza coronaviruslui

Hutt River, cea mai veche micronațiune din Australia, "a capitulat" din cauza taxelor uriașe și a coronavirusului care a avut efecte devastatoare asupra economiei, scrie CNN, preluat de DIGI24.RO

Micronațiunea Hutt River a fost fondată în 1970, de către Leonard Casley care s-a autoproclamat prinț. Hutt River se află într-o zonă izolată a Australiei de Vest, aflată la 500 de kilometri nord de capitala statului Perth, fiind populată doar de 30 de persoane. Localnicii aveau propriul pașaport, iar la un moment dat chiar au declarat război Australiei. În prezent, principatul este cunoscut mai degrabă ca o "ciudățenie turistică", iar de când pandemia a afectat puternic economia și după moartea prințului Casley, Hutt River a capitulat și "s-a predat" Australiei.

Principatul, deși nu a fost niciodată recunoscut de guvernul australian, s-a comportat ca o națiune independentă. Propriul executiv emitea vize, permise de conducere și pașapoarte. Micronațiunea avea chiar propriul steag, propriile bancnote și "consulate" în zece tări, inclusiv în Statele Unite și Franța. 

După moartea prințului Leonard, în februarie anul trecut, au rămas în urmă datorii în valoare de 2,15 milioane de dolari, iar succesorul său, prințul Graeme Casley, a anunțat săptămâna trecută că principatul își va vinde terenurile pentru a achita aceste datorii.

„Este foarte trist să vezi cum tatăl tău să a construit ceva timp de 50 de ani, iar tu trebuie să-i pui capăt”, a declarat Casley. „Sunt vremuri foarte dure din punct de vedere economic”. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău