Cea mai mare operațiune de salvare pe mare a ultimilor ani (VIDEO)

  • 02 Iunie 2015 08:51
Cea mai mare operațiune de salvare pe mare a ultimilor ani (VIDEO)

Nu mai puțin de 4.200 de emigranți ilegali au fost salvați vineri în Marea Mediterană, în condițiile în care ambarcațiunile continuă să vină cu mii de oameni părăsind Africa, informează paza de coastă italiană citată de Deutsche Welle.

Este cel mai mare număr de persoane salvate în 24 de ore din ultimii ani. Pe de altă parte, în condițiile în care s-au primit 22 de apeluri de salvare de la mai multe nave cu probleme, în special plecate din Libia, numărul victimelor s-a ridicat la 17 persoane. Acestea se adaugă celor aproximativ alte 1.770 de oameni care și-au pierdut viața conform Organizației Internaționale a Migrației. Prin contrast, 40.400 de persoane au ajuns pe pământ italian. 

Vineri, norocoșii au beneficiat de multiple intervenții. Nave germane și irlandeze au ajutat la operațiunile de salvare alături de alte nave italiene și poliția financiară din Peninsulă. Italia, împreună cu Grecia și Malta, se confruntă cu cel mai mare influx de migrație, mulți dintre refugiați plecând din țări foarte sărace și trecând prin conflicte civile precum Siria sau Eritrea. Înrăutățirea problemei de securitate din Libia a contribuit la creșterea numărului de emigranți ilegali. În această lună miniștrii din UE au aprobat planuri de operații militare pentru a combate traficul de oameni din Mediterana care în aprilie a.c. s-a soldat cu moartea a sute de emigranți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău