Cea mai mare floare din lume, cu miros de cadavru, a înflorit în campusul unei universități din SUA

  • 04 Iunie 2019 19:56
Cea mai mare floare din lume, cu miros de cadavru, a înflorit în campusul unei universități din SUA

Cea mai mare floare din lume, Amorphophallus titanum, care emite un miros de cadavru în putrefacție, a înflorit weekendul trecut în campusul unei universități americane, California State University din orașul Long Beach, informează Agerpres.

Înflorirea acestei plante, cunoscută și sub numele de "floarea-cadavru", reprezintă un fenomen imprevizibil și are loc, de obicei, la un interval cuprins între cinci și zece ani. Inițial, specialiștii californieni se așteptau ca planta să înflorească în perioada 22-23 mai, însă floarea sa a preferat să mai aștepte o săptămână și s-a deschis abia în weekendul trecut.

Această plantă tropicală se află în campusul californian, între Molecular and Life Sciences Center și Hall of Science.

Amorphophallus titanum este originală din pădurile tropicale de pe insula indoneziană Sumatra și este cunoscută și sub denumirea de "Titan arum".

Floarea acestei plante este considerată cea mai mare din lume, însă, din punct de vedere tehnic, ea reprezintă o inflorescență, fiind de fapt un ciorchine de flori. Când se deschide, floarea poate să ajungă la o înălțime de peste 1,8 metri și să atingă un diametru de 1,2 metri.

Perioada de înflorire durează de obicei doar 24 de ore, dar, din cauza temperaturilor mai scăzute din zona temperată în care se află, floarea plantei californiene ar putea să rămână deschisă până la 48 de ore, au declarat reprezentanții universității.

Ea a fost denumită "Phil", în semn de omagiu adus regretatului R. Philip Baker, un fost profesor de botanică al universității californiene.

Planta este celebră, nu doar pentru inflorescența ei rară, dar și pentru mirosul ei foarte greu, care se aseamănă cu cel al cărnii intrate în putrefacție.

Înflorirea plantei "Phil" a fost anunțată duminică, pe Twitter, de Brian Thorson, tehnician în botanică la facultatea de științe biologice din cadrul California State University din Long Beach. 

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău