Cea mai mare companie de telefonie mobilă din lume nu primește licență pentru a furniza servicii în SUA

  • 03 Iulie 2018 16:33
Cea mai mare companie de telefonie mobilă din lume nu primește licență pentru a furniza servicii în SUA

China Mobile a aplicat pentru o licență de furnizare a serviciilor de telecomunicații la Comisia Federală de Comunicații din SUA, în 2011, însă acum, Departamentul de Comerț al Statelor Unite a recomandat respingerea cererii, pe fondul tensiunilor comerciale, relatează marți BBC.

China Mobile, deținută de stat, a solicitat Comisiei Federale de Comunicații (FCC) SUA o licență în 2011, însă după șapte ani de la solicitarea licenței pentru furnizarea serviciilor de telecomunicații, Departamentul de Comerț al Statelor Unite a recomandat respingerea cererii, în contextul intensificării tensiunilor comerciale dintre cele două state.

„După discuții semnificative cu China Mobile, îngrijorările privind riscurile sporite în calea aplicării legii americane și a intereselor de securitate națională nu au putut fi soluționate. Prin urmare, ramura executivă a guvernului SUA, prin intermediul Administrației Naționale pentru Telecomunicații și Informație (NTIA) recomandă ca FCC să refuze cererea de licență pentru China Mobile Section 214”, a declarat David J Redl, secretarul adjunct pentru comunicare și informare la Departamentul de Comerț.

În data de 19 iunie, Donald Trump a amenințat că va impune noi taxe produselor importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, declarând că aceste noi taxe vor fi aplicate „după ce procesul legal va fi finalizat, în cazul în care China refuză în continuare să își schimbe practicile și dacă decide să continue cu noile taxe pe care le-a anunțat recent”. Decizia a fost luată în contextul în care cele două economii puternice ale lumii se află în pragul unui război comercial.

Continuarea pe mediafax.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău