Cea mai mare albină de pe Pământ a fost redescoperită în Indonezia, după 38 de ani

  • 23 Februarie 2019 13:52
Cea mai mare albină de pe Pământ a fost redescoperită în Indonezia, după 38 de ani

Cercetătorii au anunțat în această aăsptpmână că au descoperit specimene din ce ce mai mari de albine pe o insulă indoneziană îndepărtată.

Toate negre și de dimensiunea unui deget uman, „a fost pur și simplu de necrezut să vedem albinele uriașe”, a spus fotograful Carl Bolt, de la organizația de conservare a mediului Global Wildlife Conservation (GWC).

Speciile de albine uriașe au fost descoperite în secolul al XIX-lea de naturalistul britanic Alfred Russel Wallace și au fost văzute ultima oară în sălbăticie în anul 1981. Potrivit GWC, Bolt a găsit un stup de albine pe o insulă din nordul provinciei indoneziene Maluku (Maluku Islands sau Maluccas). „Visul meu este acum să fac din această albină un simbol al protecției mediului în această parte a Indoneziei”, a spus fotograful Carl Bolt.

Albina uriașă, cu denumirea științifică Megachile Pluto, este de aproximativ patru ori mai mare decât albina obișnuită. Ely Wyman, expert din cadrul Universității Princeton, speră că descoperirea va declanșa cercetări suplimentare, „care vor conduce la o mai bună înțelegere a istoriei vieții acestei albine unice” și o vor proteja de dispariție.

Pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUNC), albina gigant figurează ca fiind pe cale de dispariție

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău